Dakinspectie

Als je problemen met je dak ervaart dan is het vaak niet meteen duidelijk waardoor deze veroorzaakt worden. Om dit te achterhalen moet iemand het dak nader inspecteren. Zeker voor schuine daken van huizen kun je deze inspectie beter aan een professionele dakdekker overlaten. De hoogte en hellingshoek van een dak maakt het erg gevaarlijk om op te lopen. Je kan beter een erkent dakdekker inschakelen om een gratis dakinspectie uit te voeren. Onze ervaren dakdekkers komen dan bij je langs om tijdens de inspectie de oorzaak van evt. problemen te achterhalen.

 

Dakinspectie bij aankoop nieuw huis of bij het ervaren van problemen

Ervaart je problemen met het dak en heb je behoefte aan een dakinspectie? Bijvoorbeeld als je op zolder een daklekkage ontdekt of een probleem met tocht tegen komt. Om de oorzaak van deze problemen te achterhalen moet het dak geïnspecteerd worden. De dakdekker zal dan de dakinspectie voor je uitvoeren en direct (uiteraard in overleg) een dakreparatie toepassen als dit noodzakelijk is. Ook bij de aankoop van een nieuw huis is een dakinspectie erg nuttig. Om er zeker van te zijn dat het dak in een goede staat verkeert en je na aankoop niet met erg hoge kosten geconfronteerd wordt.

 

Beterdak Helmond inspecteert je dak op gebreken

Tijdens een dakinspectie inspecteert de dakdekker je dak op gebreken. Onder andere op beschadigingen wordt goed gelet. In veel gevallen kunnen daklekkages tijdens een inspectie al in een vroeg worden ontdekt. We kunnen dan direct tot een dakreparatie overgaan en de dakbedekking repareren. Maar het kan ook voorkomen dat bij een inspectie van het dak blijkt dat een complete dakrenovatie noodzakelijk is. Om dit zeker te weten kun je met ons contact opnemen om een dakinspectie in te plannen.

 

Daklekkage

Dak lekkage in Helmond en omstreken?

Een lekkage is een van de grootste ergernissen voor veel huishoudens! Dit is niet voor niets, want de bron van een lekkage is vaak erg lastig te achterhalen zonder de juiste gereedschappen en de schade die door een lekkage wordt veroorzaakt is lang niet altijd te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan waterschade op belangrijke documenten, schade op uw vakantiefoto’s of rottende plekken in het houtwerk van je dak. Wanneer je vermoedt dat je te maken heeft met een lekkage bij je dak, is het daarom belangrijk om direct de hulp van een goede dakdekker in te schakelen. Voor het uitvoeren van een reparatie bij een dak lekkage in Helmond en omstreken staan wij voor je klaar! Zoek dus niet langer, als je een dakdekker met een jarenlange ervaring nodig hebt.

 

Dak lekkage verhelpen in Helmond en omstreken

Het verhelpen van een dak lekkage begint voor onze dakdekkers met het opsporen van de bron van de lekkage. Soms is dit een hevige regen- of hagelbui, in andere gevallen is het een scheurtje of barstje in de dakbedekking. In het eerste geval is er niet altijd wat aan te doen, of kan een klein laagje kit volstaan. Maar soms is het noodzakelijk om de dakbedekking te repareren of zelfs (gedeeltelijk) te vervangen.

 

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, dat kan door elk half jaar onderhoud te laten uitvoeren aan je dakbedekking. Zo worden kleine scheurtjes tijdig opgemerkt en is het voor het vocht onmogelijk om nog naar binnen te sijpelen en schade aan te richten.

 

Grote schade als reparatie niet meteen lukt

Het repareren van een lekkage op het dak kan voor een handige doe-het-zelver zo gemakkelijk lijken. Maar als je niet gespecialiseerd bent in het uitvoeren van dit soort reparaties en dagelijks met dakbedekkingsmaterialen werkt, dan is de kans groot dat de lekkage niet goed gerepareerd wordt. De eerste indruk zal dan zijn dat het repareren van de lekkage prima gelukt is. Zonder dat je het weet blijft er een kleine hoeveelheid water door de reparatie lekken. Dit soort onopgemerkte kleine lekkages zorgen vaak voor de grootste schade omdat deze het hout van de dakconstructie aantasten.

 

Risico op ongelukken bij repareren daklekkage

De zekerheid hebben dat het repareren van een lekkage in een keer slaagt is al goede reden om een dakdekker in te schakelen. Hier komt echter ook nog bij dat als je zelf de lekkage wilt repareren er een risico op ongelukken bestaat. Bij werkzaamheden op daken die op grote hoogte worden uitgevoerd kan een ongeluk grote gevolgen hebben. Als doe-het-zelver heb je ook niet de juiste gereedschappen om de reparatie van een lekkage op een dak veilig uit te voeren. Het is om daarom beter om het uit te besteden aan een professionele dakdekker. Dit is bovendien goedkoper dan het zelf huren en installeren van een steiger en andere gereedschappen om veilig op het dak te werken.

 

Dakpannen daken

De dakpannen daken zijn een van de meest voorkomende daken in Nederland. Een van de redenen hiervoor is doordat de dakpannen per stuk te vervangen zijn wanneer zich schade voordoet. Ook zijn dakpannen onbrandbaar en zeer duurzaam. Bij dakpannen zijn er veel verschillende opties. Zo kun je kiezen uit verschillende kleuren, kwaliteit en modellen. Ook heeft de gemeente waar je woont vaak voorschriften over de kleur(en) van de dakpannen.

 

Je dak zorgt er niet alleen voor dat je binnen droog zit. Ook kan een dak een heel groot deel van de uitstraling van je woning of pand bepalen. Bijvoorbeeld door mooie luxe dakpannen op je dak te laten leggen. Je kunt uit allerlei soorten dakpannen kiezen. Bijvoorbeeld betonnen, keramische of geglazuurde pannen. De gekozen dakpannen worden dan zo geplaatst dat afwerking klopt met de eigenschappen en de bedoelingen van de fabrikant. Er wordt ook rekening gehouden met allerlei onderbrekingen zoals schoorstenen of vensters.

 

Dakisolatie

Wist u dat het grootste deel van de warmte uw woning via het dak verlaat? Dit komt omdat warmte opstijgt. Ook is het dak vaak erg slecht geïsoleerd, daarom is het voor de warmte erg makkelijk is om uit de woning te ontsnappen. Door het dak beter te isoleren kun je dit tegen gaan. Hoewel je dit niet direct merkt aan de temperatuur in je woning, zal een betere isolatie wel degelijk zorgen dat de energierekening een stuk lager uitvalt. Voldoende reden om een verbetering van de dakisolatie te overwegen. Onze dakdekkers staan voor je klaar om hulp te bieden bij het aanbrengen van nieuwe dakisolatie in je woning.

 

Er zijn tegenwoordig tal van soorten dakisolatie verkrijgbaar op de markt. De ene soort kunt je misschien plaatsen, de andere zorgt voor meer warmtebehoud in de woning en weer een andere soort heeft bijvoorbeeld een extra waterafstotende werking tegen lekkages. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden die er voor jouw woning zijn. Daarbij kunnen wij je direct helpen bij het aanbrengen en onderhouden van de dakisolatie.

 

Dakrenovatie

Een dakrenovatie kan de beste oplossing zijn als je last heeft van een lekkende dakgoot of vochtige plekken in het plafond. Een renovatie klinkt wel als een erg uitgebreide oplossing voor wat misschien een klein probleem lijkt zoals vochtplekken. Maar soms heeft je huidige dak zijn beste tijd gehad en krijg je er steeds vaker te maken met problemen aan je dak. Vaak zit er een groter probleem achter de schade die je dak heeft. Met een dakrenovatie hoeft je je geen zorgen meer te maken over het ontstaan van zulke problemen.

 

Er zijn verschillende mogelijkheden om een dak te renoveren. De beste manier hangt af van de situatie. Het kan zijn dat de dakbedekking gewoon is versleten. In dat geval is het verstandig om het dak zo snel mogelijk te laten renoveren. Ook het vervangen of plaatsen van dakisolatie kan gedaan worden tijdens een dakrenovatie. Met isolatie wordt warmteverlies voorkomen en is je dak beter bestand tegen het Nederlandse wisselvallige weer. Wanneer de dakconstructie ernstig is aangetast door bijvoorbeeld vocht, kan het nodig zijn dat de volledige dakconstructie moet worden vernieuwd. Dit is een ingrijpende klus, maar daarna heb je wel lang plezier van je nieuwe dak.

 

Dakornament

Doordat ons land vaak te maken heeft met wisselende weersomstandigheden kan het dakornament aangetast worden. Door bijvoorbeeld regenval, langdurende hitte en ander vuil. Hierdoor zal deze er na verloop van tijd minder mooi uit zien. Dit is natuurlijk jammer, niet alleen voor het ornament zelf maar ook voor de uitstraling van je huis of pand.

 

Een van de mogelijkheden is om het dakornament(en) te laten onderhouden door een van onze professionals die beschikt over de juiste vakkundige kennis en materialen. Zo voorkomt je dat de ornamenten aangetast worden door de verschillende weersomstandigheden. Onze werknemers beschikken over jarenlange ervaring over alles wat betreft het onderhouden van daken, dus ook voor dakornamenten! Denk bijvoorbeeld aan windvanen, ossenogen, pironnen, balustrades, schoorsteenkappen en nog veel meer speciale en unieke ornamenten. Een goed geplaatste en regelmatig onderhouden dakornament straalt luxe uit en is ook nog eens een originele toevoeging aan je huis of pand.

 

Dakkapellen

Wanneer je graag meer ruimte en licht wilt in de donkere zolderkamer, is een dakkapel de ideale oplossing. Een dakkapel is een opbouw die op het dak wordt geplaatst of gebouwd. Een dakkapel maakt zelfs de kleinste ruimtes veel groter. Niet alleen lijkt de ruimte groter maar dat wordt het ook echt. Door het extra aantal vierkante meters kunt je veel meer spullen kwijt en wordt ook nog eens de verkoopwaarde van je huis aanzienlijk vergroot.

 

De mogelijkheden

Er is keuze uit verschillende materialen voor een dakkapel. Heb je liever een voordelige dakkapel, zoals een mooie houten? Of wil je liever een onderhoudsarme dakkapel, zoals een van kunststof of polyester? Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het beste is om deze eigenschappen tegen elkaar eerst af te wegen en daarna te kijken welke dakkapel het beste in je situatie past. Mocht je er niet uitkomen, dan adviseren wij je graag met de verschillende mogelijkheden.

 

Nokvorsten

Voor woningen met hellende daken worden al jarenlang dakpannen als dakbedekking gebruikt. De welbekende pannen overlappen elkaar zodat op een makkelijke manier een dak wordt gerealiseerd waar het regenwater van boven naar beneden afloopt. Hier is geen extra hechtingsmiddel voor nodig. Op de nok van het dak moeten echter andere soort dakpannen gebruikt worden om voor een waterdichte afsluiting te zorgen. Deze speciale dakpannen zijn de zogenaamde nokvorsten. Onder de nokvorsten wordt een hechtingslaag aangebracht van cement. Deze cement laag kan na verloop van tijd broos worden waardoor een nokvorst reparatie vereist is.

 

Wanneer is het tijd om nokvorsten te repareren?

Nokvorst reparatie is in een aantal gevallen noodzakelijk. De nokvorsten op een dak worden met een laag cement of mortel op de nok van het dak vastgemaakt. Bij oudere huizen werd hiervoor vaak een mindere kwaliteit cement gebruikt met ongunstige eigenschappen. Hierdoor kan de cementlaag na verloop van tijd broos worden en kunnen hierin scheuren ontstaan. Dit zorgt er weer voor dat water kan doordringen tot de nok van het dak. Tijdens een vorstperiode kan het water in de scheuren uitzetten waardoor de nokvorsten verder los komen te liggen. Op dat moment is het duidelijk tijd voor een nokvorst reparatie om te voorkomen dat de nokvorsten van het dak vallen.

 

Nokvorst reparatie uitbesteden aan dakdekker

Nokvorsten zijn de speciale gebogen, langwerpige dakpannen op de nok van het dak. Dit betekent dus dat een nokvorst reparatie op het hoogste punt van het dak plaatsvindt. Bovendien is een nokvorst vervangen niet net zo makkelijk als het vervangen van een dakpan. De nokvorsten zitten namelijk met cement aan de dakpannen op de nok van het dak vast. Bij een nokvorst reparatie moet de dakdekker deze eerst losmaken om daarna een nieuwe laag speciale mortel aan te brengen.

 

Dakgoot

Dakgoten van zink hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar. Maar er kunnen kleine lekkages in de naden optreden. Meestal volstaat een vakkundige dakgoot reparatie om de levensduur te verlengen.

Maar soms is het beter om de hele goot compleet met nieuw zinkwerk te vervangen.

Wat is wijsheid?  Je kunt vertrouwen op onze ervaring en expertise en ons eerlijk oordeel wat de beste oplossing is.

Je ontvangt altijd een prijsopgave zodat je vooraf weet wat de eventuele kosten zullen zijn.

 

Schoorsteen

Er ontstaan vaal lekkages rondom de schoorsteen. Lood wordt gebruikt voor een waterdichte aansluitingen van de schoorsteen met het dak. Het tijdig vervangen van het lood voorkomt problemen en lekkages. De meeste lekkages zijn te wijten aan oud lood dat niet meer geheel waterdicht is.

Wij kunnen het lood en metselwerk rondom de schoorsteen vervangen en weer netjes waterdicht maken.

 

Schoorstenen repareren

Als de schoorsteen is beschadigt en het voegwerk of zelfs wat stenen loszitten, is dit vrij eenvoudig op te lossen door deze geheel weg te halen en te vervangen voor nieuwe stenen en voegen.

 

Schoorstenen verwijderen

Als de schoorsteen geen functie meer heeft maar toch problemen veroorzaakt, is het misschien wel de beste oplossing om de schoorsteen in z'n geheel te verwijderen. 

 

 

Stormschade

Ons klimaat staat bekend om de onstuimige herfststormen en soms “tropische” zomerstormen, het kan helaas dus gebeuren dat er stormschade ontstaat aan je dak. Dat kan zelfs zijn erg zijn dat er per direct een oplossing moet worden gezocht. In dit geval staat onze spoedservice 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. Dus twijfel geen moment in tijden van nood!

 

Nadelige gevolgen

Wanneer je stormschade hebt kun je het beste zo snel mogelijk contact met ons opnemen. Want als de schade namelijk niet snel gerepareerd wordt, kan dit zeer vervelende gevolgen hebben voor de staat van je huis of bedrijfspand. Door lekkage kan er bijv. schimmel of rot ontstaan wat voor nare situaties kan zorgen. En wanneer je dak een paar dakpannen mist of de dakbedekking echt loslaat zal de isolatie van je huis of pand niet optimaal meer werken, daarnaast kan gevaarlijk zijn. Laat ons dit op tijd repareren. Na de reparatie leggen wij je uit wat je kunt doen om enige schade in de toekomst te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen!